PUBLICITATE




A A A

:: Retete Culinare si Conserve cu Ciuperci

CIUPERCI

Old price:17.00RON
Pret:15.00RON
Numar de produse pe STOC:95

Ciupercile comestibile constituie un produs agroalimentar foarte apreciat în arta culinară. Acest fapt se datorează în primul rând, valorii nutritive deosebite care depinde în principal, de compoziţia chimică complexă a lor.

Compoziţia chimică diferă de la o specie la alta, iar în cadrul aceleiaşi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvoltă, de partea carpoforului luată în consideraţie (pălărie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici în perioada de creştere etc..

În general, compoziţia ciupercilor este alcătuită din apă (care reprezintă peste 80% din greutatea totală) şi substanţa uscată (materii organice şi minerale).

Prezentate, procentual, principalele grupe de substanţe care intră în alcătuirea ciupercilor raportate la 100 g substanţă proaspătă:

Apă: 82-92%

Substanţă uscată: 8-18% din care:

1. substanţe organice: 7,5-16,5%:

        proteine: 3-6%

        glucide: 1-3%

        alte substanţe lipsite de azot: 2,5-5%

        lipide (grăsimi): 0,5-1%

2. alte substanţe organice: 0,5-1,5%

 

Cuprins:

1. Importanţa ciupercilor în alimentaţie

 

2. Pregătirea unor produse destinate preparatelor culinare

3. Unităţi de măsură folosite în bucătărie

4. Aperitive

 

5. Salate

6. Borşuri, ciorbe, supe

7. Sosuri

8. Mâncăruri

9. Conserve cu ciuperci

10. Bibliografie

11. Index

Fişa tehnică
Autor(i) Ioana Tudor
Titlul Retete Culinare si Conserve cu Ciuperci
Editia I
Editura Nomina Lex
Localitatea si Anul Bucuresti, 2010
Nr. pagini 243
Format A5
ISBN 978-606-8153-09-4
 

Vă recomandăm şi:

:: Cultura ciupercilor pentru incepatori
23.00RON
:: Cultura Ciupercilor PLEUROTUS
22.00RON
:: TRUFELE - O afacere profitabila pe termen lung
18.00RON
 

Comentarii:

Demileigh

2014-04-28 00:09

Adica o tehnica de conesrvare a carnii in untura, cam cum se practica si pe la noi, la tara, cu carnea de porc. Bun, nimic de zis, dar de consumat cu moderatie, daca nu vrei sa cresti colesterolul exponential (asta daca nu te multumesti cumva cu cele trei frunze puse alaturi :).Apropo, daca iti place carnea de rata/gasca, sa stii ca Banatul abunda de astfel de retete , printre care si o spectaculoasa reteta de gasca umpluta. Se cunoaste chiar si tehnica foie gras-ului la noi (desi se numeste indopatul gastelor ), dar eu consider ca e o cruzime fata de animal. Si nici nu ma dau in vant dupa foie gras.
 
eXTReMe Tracker